13de milieucharter voor ArcelorMittal Gent

Op 15 juni ontving ArcelorMittal Gent voor de dertiende opeenvolgende keer het Milieucharter Oost-Vlaanderen. Met de prijs wil de Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen (VOKA) bedrijven aanmoedigen om een actief ecologisch beleid te voeren, dat leidt tot een verbetering van het leefmilieu en van de woonomgeving in de regio. Enkel bedrijven die verder gaan dan de wettelijke voorschriften om hun milieuprestaties te verbeteren, komen in aanmerking voor deze erkenning.

Milieucharter

ArcelorMittal Gent is meervoudig laureaat van het Milieucharter Oost-Vlaanderen

Begin 2015 diende ons bedrijf een milieuactieplan in bij VOKA. Een evaluatieteam dat bestond uit vertegenwoordigers van verschillende milieuoverheden bracht in april vervolgens een bezoek aan ons bedrijf om de uitvoering van dit actieplan te controleren.

Op basis van het rapport van het evaluatieteam, besliste de evaluatiecommissie van het Milieucharter om ons ook deze keer opnieuw de prijs toe te kennen. Een delegatie van ArcelorMittal Gent mocht op 15 juni in het Provinciaal Administratief Centrum aan het Zuid in Gent het Milieucharter ontvangen uit de handen van dhr. Brecht Carels, directeur van de Economische Raad Oost-Vlaanderen (EROV).

Ons bedrijf hecht zeer veel belang aan het Milieucharter Oost-Vlaanderen, omdat het een duidelijke erkenning is, vanwege de regionale overheden, voor onze inspanningen op het gebied van duurzaam ondernemen.

Bijkomende informatie over onze initiatieven op gebied van milieu